söndag 1 februari 2009

Skorpa med mörk choklad och valnötter













Dessa skorpor passar perfekt till en stor kopp te en vanlig vardagskväll.

Cirka 40 skorpor;
100 g valnötter
50 g margarin
1 banan
50 g mörk choklad
3 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 msk rapsolja
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka valnötterna och smält margarinet och låt svalna. Mosa bananen och grovhacka chokladen. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, socker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner nötter, margarin, banan, choklad, ägg och olja. Blanda ihop till en deg. Forma till tre längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut längderna och låt dem svalna en kort stund. Skär dem sedan med en vass kniv i 1 1/2 cm tjocka skivor på snedden. Lägg dem på plåten med snittytan uppåt, fortsätt grädda i ugnen i cirka 6 minuter. Stäng av ugnen och öppna ungsluckan på glänt. Låt skorporna stå kvar och torka i cirka en timme.

Inga kommentarer: