söndag 1 februari 2009

Filmjölkslimpa med russin













Filmjölkslimpor går fort att slänga ihop men gräddas lite längre tid i ugnen. Russinen gör brödet saftigt och gott. Själv tycker jag att filmjölkslimpan blir extra god med keso till.

2 bröd (2 st 1 1/2 L formar);
1/2 vetekli
1 liter grahamsmjöl
1 1/4 dl linfrö
1 1/4 dl solrosfrö
2 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 1/2 dl russin
9 dl filmjölk
3/4 dl sirap
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två avlånga 1 1/2 liters formar och strö dem med vetekli. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk, russin och sirap. Rör om smeten noga och fördela i de två formarna. Grädda bröden i cirka 1 timma i nedre delen av ugnen.

1 kommentar:

Emma Andersson sa...

Hej, har bakat detta bröd. Gott blev det. I receptet står bara 1/2 vetekli, jag antog att det var dl det skulle vara. Tack för fin blogg.