lördag 21 februari 2009

Så lyckas du med bakningen













Här har jag några enkla tips för att lyckas med bakningen.

1. Läs igenom receptet noga innan du sätter igång.
Då undviker du att för sent upptäcka att du saknar ingredienser hemma eller att det kommer ta dubbelt så lång tid mot vad du tänkt. Det ger dig också en chans att planera vilken ordning momenten ska göras i.

2. Ha god tid på dig. och ha god ordning i köket innan du börjar. Det är sällan det blir bra om man måste stressa i köket. Baka ska vara roligt, inget tvång.

3. Välj ett bra recept och följ det noga. "If cooking is an art, baking is a sciense" är ett engelskt citat som är ganska talande. 1 dl mjöl eller 1 tsk bakpulver för mycket/litet kan göra stor skillnad. Vill du experimentera byt ut eller tillsätt ny smaksättning. Vid bakning av bröd kan du däremot ta dig lite större friheter så länge du håller dig till proportionerna jäst/mjöl/vätska.

4. Använd dig av bra redskap. Det gör bakandet enklare och roligare.

Inga kommentarer: