torsdag 19 februari 2009
Pepparkaksmuffin
Superenkla muffins som går snabbt att röra ihop. De får en härligt rund topp med fina sprickor. Muffinsformar med mönster piffar upp dem. Det fungerar perfekt att frysa muffinsen och ta fram och tina när man sedan är sugen.
Cirka 10 st lagom stora muffins;
100 g margarin
2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 1/2 tsk malen nejlika
1 1/2 tsk malen kanel
1/2 dl lingonsylt
Smält margarinet och tillsätt mjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör ner den ljumma vätskan i smeten. Blanda de torra ingrendienserna och blanda ner. Rör till sist ner lingonsylten. Fyll muffinsformarna till drygt 2/3 och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 15-20 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar