tisdag 27 januari 2009

Hamburgerbröd













Vad roligt att få en efterfrågan på recept! därför kommer här, efter önskan, ett bra recept på hamburgerbröd. Detta är en lite nyttigare variant med mer fibrer och lite mer tuggmotstånd än de vanliga som du hittar i butik.

12 bröd;
50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 dl olivolja
2 tsk salt
2 dl rågmjöl
4 dl grahamsmjöl
7-8 dl dinkelfullkornsmjöl
sesamfrön
Smula jästen i en bunke och rör ut med lite vatten. Tillsätt sedan resten av vattnet, oljan och saltet. Blanda i rågmjöl, grahamsmjöl och dinkelmjölet, arbeta ihop till en smidig deg. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt jäsa cirka 30 minuter under bakduk. Tippa sedan ut degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda igenom degen lätt. Dela i tolv bitar och forma till bullar som läggs på en plåt klädd med bakplåtspapper, platta till dem lite lite grann. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och toppa med sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i cirka tio minuter. Låt svalna under bakduk på ett galler.

3 kommentarer:

Anonym sa...

MUMS!

Anonym sa...

Jag älskar din fina fina blogg!

Elin sa...

Tack, vilken fin komplimang! Det gör mig glad.