Detta receptet har jag hämtat i min mammas receptbok. Jag minns hur jag som liten snabbt som ögat var framme för att få smaka på kantbitarna då mamma skar längderna. Denna klassiker är riktigt god.
Recept:
200 g margarin
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 msk sirap
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rör margarinet och sockret poröst. Blanda ner övriga ingredienser och jobba ihop till en deg. Rulla ut i fem fingertjocka längder och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem något. Grädda i 175 grader i cirka 10 -12 minuter. Skär längderna medan de fortfarande är varma.
2 kommentarer:
Då kommer vi som rekommenderades denna sida trippandes. Och Wow alltså vilka fina bilder, och vilket vackert porslin. Detta ska bli spännande att följa. Kul med lite annorlunda recept, som bananpaj - lajbans! Kör upp bilderna lite till vettja, de är ju så fina!
tack tack. Bra tips, det ska vi göra!
Skicka en kommentar