söndag 5 oktober 2008

Hallon & blåbärs muffins


Än en gång har jag inspirerats av Leilas "A piece of cake". Detta grundrecept kan varieras oändligt, använd din fantasi, kanske kan du stoppa i favoritgodiset eller smaksätta med ngn krydda. Själv använde jag det som fanns i frysen, en mix av blåbär&hallon som blivit kvar sedan Christian bakade födelsedagstårta. Satsen passar till 12 st lagom stora muffins. Med en muffinsplåt får de extra fin form med spruckna toppar.

Recept:
100 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
ca 2 dl hallon och blåbär
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner den ljumma vätskan. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner i smeten. Fördela smeten på tolv formar(om du inte vill ha stora amerikanska muffins)i en muffinsplåt. Grädda i cirka 20 minuter i mitten av ugnen.

1 kommentar:

syster ell sa...

Det här var verkligen snyggt kära vänner, och inspirerande!! Denna sida ska jag rekomendera till andra.
Vi hörs!!