onsdagen den 8:e oktober 2008

Pepparkaksmuffins

Det bästa jag vet när det ska fikas är mormors mjuka pepparkaka, det finns ingen som kan baka mjuk pepparkaka som hon. Mammas är god men inte som mormors. När jag hittade detta recept blev jag genast sugen på denna enklare variant.

Recept:
100 g margarin
2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk pepparkakskryddor
1/2 dl lingonsylt
Koka upp mjölken tillsammans med pepparkakskyddan och låt svalna. Smält margarinet. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt, tillsätt sedan mjölken och margarinet. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och rör ned det i smeten. Rör sist ner lingonsylten. Fördela smeten på 12 formar i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

3 kommentarer:

syster ell sa...

Det jag sitter och funderar på är... Kära vänner, hur lyckas ni äta upp alla godbitar?

Elin sa...

ja det är tur att vi har en stor frys.. sedan är vi ju båda två små kakmonster:)och ingen som kommer hit får gå utan att ha fikat först...

Emma sa...

Verkar jätte-goda, men hur många grader ska det vara i ugnen? Provade med 175-200 g nu, ska bli spännande :)