När jag och min gymnasiekompis Angelica skulle fira att vi var klara med fysikB kursen bakade hon dessa cookies. Sedan dess har detta recept används flitigt och alltid varit lika uppskattat. Beroende på hur sega/knapriga man vill ha dem kan mängden havregryn justeras. Det är även gott att tillsätta exempelvis kokos eller solrosfrön eller varför inte mer choklad...
Recept:
100 g margarin
1 ägg
1/2 dl strösocker
2 dl farinsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl
3 1/2 dl havregryn
175 g mörk blockchoklad
Rör sockret och margarinet mjukt och blanda ner ägget. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner dem i smeten. Hacka den mörka chokladen grovt och blanda till sist ner den i den övriga smeten. Konsistensen blir lite som chokladbolls smet. Rulla till små bollar och tryck ut dem lite på en plåt med bakplåtspapper. Placera dem mycket glest då de flyter ut i ugnen. Denna sats är lagom att grädda i tre omgångar. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 10 minuter.
Recept:
100 g margarin
1 ägg
1/2 dl strösocker
2 dl farinsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl
3 1/2 dl havregryn
175 g mörk blockchoklad
Rör sockret och margarinet mjukt och blanda ner ägget. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner dem i smeten. Hacka den mörka chokladen grovt och blanda till sist ner den i den övriga smeten. Konsistensen blir lite som chokladbolls smet. Rulla till små bollar och tryck ut dem lite på en plåt med bakplåtspapper. Placera dem mycket glest då de flyter ut i ugnen. Denna sats är lagom att grädda i tre omgångar. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 10 minuter.
1 kommentar:
Tack för ett bra recept!! Mycket uppskattat!
Lätta att göra och goda att äta =)
Skicka en kommentar