torsdag 23 oktober 2008

Banankaka













Än en gång har vi misslyckats med att hinna äta bananer innan de blir för mogna, tur är det ju att de fortfarande kan användas. Av den första gjorde jag en banankaka. Jag upptäckte att jag hade en fin sockerkaksform som jag fyndat på loppis men ännu inte hade hunnit använda. Därför passade jag på att göra det nu. Den här kakan är riktigt saftig och god och kombinationen med choklad gör det extra smaskig. Den andra bananen blev en god smoothie, banan, mango och vaniljyoghurt.

Recept;
75 g margarin
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g mörk blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Smält fettet och låt det svalna. Blanda i socker, salt, mjölk och vaniljsocke. Dela äggen och blanda ner gulorna. Mosa bananerna och blanda ner dem. Blanda mjöl, bikarbonat och hackad blockchoklad och rör ner i smeten. Vispa vitorna till hårt skum och blanda ner. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 30-40 minuter.

2 kommentarer:

Evamy sa...

Perfekt! Jag har letat efter ett sånt här recept :) Då vi har väl mogna bananer här hemma!

Anonym sa...

Jag tog en bra paus i plugget och bakade din banankaka.. den står i ugnen nu och skall med till trondheim i helgen. Jag och simon ska dit och njuta av våren. Jag gillar verkligen din blogg! Tar många tips härifrån! Må så gott och hälsa Christian! Kram Lina (Heinevik)