måndag 1 december 2008

Knäck













I helgen har det bakats julgodis. Kolor, knäck och tryffel. Det som blev godast efter tryffeln var knäcken, precis perfekt! Inte för hård inte för mjuk och den lossnade lätt som en plätt från pappret. Den enda missen var att vi inte gjorde dubbel sats.

Cirka 50 knäck i formar
2 dl grädde
1 msk smör
2 dl socker
2 dl sirap
3 msk hackad mandel
Blanda socker, sirap och grädde och låt koka häftigt i 15-20 minuter. Knäcken är färdig då det går att rulla en kula av lite smet som hälls i ett glas med kallt vatten. När kulprovet lyckats, blanda i smöret och mandeln. Fyll knäckformar utställda på en plåt med den heta smeten, det gäller att vara ganska snabb så att knäcken inte hinner stelna för mycket i grytan. Fyller man inte hela vägen upp blir det lättare att få av pappret när de ska ätas.

5 kommentarer:

syster ell sa...

Titta!! Mina händer fick vara med. Kul.

Anonym sa...

Ja nu är du ju typ kändis ;-)

det var riktigt roligt att ha er här på besök i helgen! Hoppas vi ses snart igen!

Simon Sjörén sa...

Tjena Elin!
Spanar in din blogg ofta också, riktigt härligt! Även fast jag inte bakar så mycket själv...
Antingen kan du gå in på www.google.se/analytics och registrera din blogg, slänga in en enkel liten kod i din mall och sedan kommer besökssiffrorna rulla in.
Annars kan man lägga till en liten räknare från t.ex www.easycounter.com och spana in siffrorna på ens konto man gör där.
Typ så...

Simon Sjörén sa...

Här kan du få en liten sneak-peak på nästa bild som kommer vid 15000 besökare om du tyckte de var roliga...
http://i305.photobucket.com/albums/nn230/simonsjoren/Party.jpg

Anonym sa...

Du är ju för goo!!

kommer ni något till Töreboda under jul? Jag o Julle tänkte dra ihop ett gäng den 27 dec. Kramar!!! /Elin F