måndag 1 december 2008

Drömmar med cornflakes













Cornflakes i kakorna gör dem lite krispiga samtidigt som de ändå smälter i munnen. Jag undrar hur namnet till dessa kakor kom till, det ligger ju nära till hands att tro att det är smaken och känslan då kakan äts. Att det känns som i en dröm då kakan smälter i munnen. Se till så att de får tillräckligt med mjöl annars flyter kakorna lätt ut.

40 småkakor;
100 g margarin
2 dl strösocker
1 dl olja
4 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 tsk hjorthornsalt
1 msk vaniljsocker
2 dl cornflakes
Rör smör, socker och olja vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Krossa cornflakes och bland ner dem. Rulla till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda på 175 grader i cirka 15 minuter tills de fått en svagt gyllene färg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi skrattar båda högt för att vi vet att det inte är kaffe i kopparna!

Anonym sa...

helt rätt, de är fulla av Oboy ;-)