Tranbär, vitchoklad, pekannötter och pumpafrön fick smaksätta dessa goda cookies, det ger en lite julig touche. Jag använde det som fanns hemma vilket jag tycker är ett bra sätt att hitta nya kombinationer.
Cirka 100 små kakor;
200 gram margarin
4 1/2 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
6 dl havregryn
100 g mörk choklad
1 dl tranbär
1 dl torrostade pumpafrön
1 dl pekannötter
100 g vit choklad
Rosta pumpafröna tillsammans med lite flingsalt i en torr stekpanna. Rör socker och margarin smidigt i en bunke och blanda sedan ner ägg, mjöl, vaniljsocker, bikarbonat, salt och havregryn. Blanda till sist ner den hackade chokladen, pumpafröna och tranbären och de hackade pekannötterna. Rulla till små bollar som du trycker ut lite grann på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka tio minuter på 175 grader i mitten av ungen.
Cirka 100 små kakor;
200 gram margarin
4 1/2 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
6 dl havregryn
100 g mörk choklad
1 dl tranbär
1 dl torrostade pumpafrön
1 dl pekannötter
100 g vit choklad
Rosta pumpafröna tillsammans med lite flingsalt i en torr stekpanna. Rör socker och margarin smidigt i en bunke och blanda sedan ner ägg, mjöl, vaniljsocker, bikarbonat, salt och havregryn. Blanda till sist ner den hackade chokladen, pumpafröna och tranbären och de hackade pekannötterna. Rulla till små bollar som du trycker ut lite grann på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka tio minuter på 175 grader i mitten av ungen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar