söndag 30 november 2008

Minttryffel













Den här underbart goda tryffeln smakar riktigt gott och ser dessutom lyxig ut! Detta är en perfekt julklapp till alla gottegrisar och finsmakare. Det något kladdiga jobbet att rulla tryffeln underlättades av att vi hade vänner på besök som med glatt humör hjälpte till.

Cirka 30 praliner;
250 g mörk choklad
1 1/2 dl grädde
2 msk honung
1 msk smör
1 nypa flingsalt
pepparmintsolja
Hacka chokladen fint. Koka upp grädden tillsammans med honungen och häll över den hackade chokladen och rör om så att chokladen smälter. Rör även ner smöret. Smaksätt med några droppar pepparmintsolja och lite salt. Häll smeten i en plastburk med lock och ställ att stelna i kylskåpet i ungefär 4 timmar. Använd sedan en sked för att ta chokladsmet ur burken och rulla/krama till kulor som sedan rullas i florsocker.

2 kommentarer:

syster ell sa...

Mmm, ja de var goda!!

Nina sa...

Minttryfflarna ser grymt goda ut. Måste bara fråga, vart kan man hitta pepparmintsolja?? Svara gärna i min blogg nijnas.blogg.se