onsdag 5 november 2008

NewYork Fudge Brownie













Tidigt i somras fick jag en kokbok av Christian, Leilas middagstips. Sedan dess har jag längtat efter att få prova detta recept på New York fudge brownies som låg under kapitlet paradkakor. Bilden av kakorna i boken gör att de ser så goda ut! Nu när jag äntligen köpte hem ingredienserna var det dags. Och ja den smakade lika gott som den såg ut att göra på bilden. Smidigt att göra i långpanna då det blir många rutor.

1 långpanna 30x40;
150 g hasselnötter
175 g smör
3 dl socker
1 1/2 dl mörk kakao
1/2 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Rosta hasselnötterna i ugnen cirka tio minuter och gnugga sedan av delar av skalen med en handduk. Smörj och bröa en långpanna. Vispa smör och socker poröst. Blanda ner kakao, sirap och salt. Rör ner äggen ett i taget. Vänd ner mjölet och nötterna. Bred ut smeten jämnt i långpannan och grädda mitt i ugnen cirka 10-12 minuter. Låt kakan svalna.
Fudgekräm;
2 1/2 dl grädde
200 g mörk choklad
1 tsk smör
Koka upp grädden och ta kastrullen från värmen. Hacka under tiden chokladen fint. Rör ut den tillsammans med smöret när grädden tagits av från plattan. Bred glasyren över kakan och låt stelna. Skär kakan i rutor.

Inga kommentarer: