måndag 3 november 2008

Kardemummaskorpor













Jag har under en tid varit sugen på att baka skorpor och idag då jag var ledig blev det äntligen av. Med smak av kardemumma och mandel är de nästan som kakor, jättegoda! Jag förvarar skorporna i en vacker plåtburk som vi köpt på Erikshjälpen i Edsbyn.

Recept;
100 g mjukt margarin
1 dl störösocker
1/2 dl farinsocker
1 tsk kardemumma
2 ägg
1 dl mandel
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Rör det mjuka smöret, sockret, farinsockret och kardemumman till en mjuk smet. Blanda ner äggen. Hacka mandeln grovt och blanda tillsammans med mjölet och bakpulvret innan det rörs ner i den övriga smeten. Forma till två rullar som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut längderna och skär i önskad tjocklek. Sänk ungsvärmen till 125 grader och ställ in skorporna för att torka i cirka tio minuter.

Inga kommentarer: