måndag 26 januari 2009

Christian bakar













Det här receptet på kladdkaka har min man själv provat sig fram till under de åren han bodde själv. Detta är förutom morotskaka hans paradnummer. Eftersom jag varit borta en vecka och han var glad att se mig igen bjöd han ikväll på kladdkaka med valnötter. Gott. Valnötter och choklad är en riktigt bra kombination. Frågar jag Christian kan en kladdkaka inte bli för kladdig...

2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1/2 tsk salt
2 1/2 tsk vaniljsocker
100 g margarin
Valnötter
Smält margarinet och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Tillsätt sist det smälta margarinet. Hacka önskad mängd valnötter och rör ner. Smörj en form med avtagbar kant och häll i smeten och fördela jämnt. Grädda på 175 grader i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

oh, saknar er.

Elin sa...

och vi saknar er.