fredag 9 januari 2009

Biscotti













Skorpor med smak av apelsin. Det mest spännande hände idag när jag skulle ta ut bakpulvret ifrån skåpet. Jag tog tag i bara locket som inte riktigt satt på vilket resulterade att burken for rakt ner på bänken och bakpulvret for upp och ut överallt. Därför har jag ingen aning om mängden bakpulver i mina skorpor, något som dock är säkert är att jag fortfarande har bakpulver både i näsan och ögonen.

30 skorpor;
100 g sötmandel
75 g valnötter
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
skal av 1 apelsin
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 stora ägg
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötterna grovt. Blanda de hacakde nötterna, mjölet, sockret, det rivna apelsinskalet, vaniljsocker, bakpulver och salt på ett rent bakbord. Forma en grop i mitten och knäck äggen däri. Knåda till en deg och forma två avlånga rullar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Provskär för att se att de är genom gräddade. Ta ut längderna och låt dem svalna lite inann de skärs i 2 cm tjocka skivor. Lägg skorporna på sidan på en plåt och torka dem tills de är helt torra. Det tar cirka 25 minuter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, Mårten gås är på hemmaplan igen. Jag såg en dag hur han kämpade i en växt, han hade fastnat med ena vingen och antagligen suttit fast bra länge för han var så trött men också mycket tacksam när han kom loss, han kunde tillslut återförenas med sin hylla i köket som är hans favoritplats.
/KRAM