Ännu en klassisk småkaka, hallongrottan, eller hallongömma som beskriver dessa bra. All sylt gömde sig i kakorna man kan endast ana den på ytan men gott smakar de. Ännu bättre tillsammans med hallonsaft.
1 plåt, cirka 30 st; Går bra att dubbla satsen!
125 g smör
3/4 dl socker
3/4 dl marsanpulver
2 1/4 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
Rör smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ned med smöret och sockret. Arbeta ihop till en deg. Kavla ut till två långa rullar och dela i lagom stora bitar som rullar till bollar och lägg i formar på en plåt. (Gör inte bollarna för stora) Tryck en fördjupning i varje kaka med ett finger och fyll med lite hallonsylt. Grädda på 175 grader till de fått fin färg.
1 plåt, cirka 30 st; Går bra att dubbla satsen!
125 g smör
3/4 dl socker
3/4 dl marsanpulver
2 1/4 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
Rör smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ned med smöret och sockret. Arbeta ihop till en deg. Kavla ut till två långa rullar och dela i lagom stora bitar som rullar till bollar och lägg i formar på en plåt. (Gör inte bollarna för stora) Tryck en fördjupning i varje kaka med ett finger och fyll med lite hallonsylt. Grädda på 175 grader till de fått fin färg.
6 kommentarer:
Mmmm,snart kommer vi och fikar hos er!
Haha, så tokigt det blev när jag skrev våra namn. Jag heter Lisa och min man heter inget annat än David.
Hallå, det är något fel...
Hehe vad struligt =) jaja vi ser verkligen fram emot ert besök i alla fall!! ska fylla frysen så vi kan fika mycket hehe
haha. Det låter spännande att Christian ska fylla frysen!! Det ska bli jätte kul att ni snart kommer upp och hälsar på! och det är klart vi ska hinna med att fika.
Ja elin bakar och jag fyller frysen ;-)
Skicka en kommentar