fredag 3 april 2009

Snickers













De här hemmagjorda godisbitarna är farligt smaskiga, söta och goda. Godare än vanlig snickers om man frågar mig. Det går fort och enkelt att svänga ihop. Perfekt om man blir baksugen men inte har tillgång till ugn. Förvaras i kylskåpet men bli inte förvånad om de försvinner fort...

Snickers;
1 burk jordnötssmör med krisp
1 dl socker
2 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos
10 dl cornflakes
250 g ljus blockchoklad
Smält jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull. Blanda ner vaniljsocker, kokos och cornflakes i smeten och krossa ihop till en fast smet. Tryck ut smeten i en lagom stor form och ställ kallt för att stelna. Smält blockchokladen över ett vattenbad och bred sedan över den kalla botten. Ställ i kylskåpet. När chokladen stelnat skär du snickerskakorna i önskad storlek. Förvara dem i kylskåp.

3 kommentarer:

Amy sa...

Jag har "bakat" de där ofta och de försvinner lika fort varje gång. ;)

Julia =) sa...

de är sjukt goda, hoppas det finns några kvar till jag kommer ;D <3

Elina sa...

Mm, dem där gör jag varje jul - Jättegoda :D