måndag 20 april 2009

Havretekakor













Riktigt goda tekakor, precis lagom grova. Luftiga, mjuka och mättar bra. Jag vill även tipsa om ett riktigt gott te, Brunkullans gröna vårte. Smaken beskrivs som "blommig, fruktig, frisk smak med inslag av jordgubb". En mjuk smak som är min favorit just för tillfället, med små rosenknoppar och jorgubbsbitar bland tebladen är jag såld. Jämtländsk lyx är vad det är.

12 brödkakor;
4 dl havregryn
5 dl mjölk
75 g margarin
1 tsk salt
1 msk sirap
25 g jäst
9 dl vetemjöl
Häll havregrynen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över havregrynen och låt stå i 15 minuter. Smält margarinet och blanda ner det i bunken och tillsätt salt, sirap och den söndersmulade jästen. Tillsätt sedan vetemjölet, degen ska vara lite lös. Låt jäsa under bakduk i cirka 20 minuter. Ta upp på bakbord och arbeta degen väl. Dela degen i tolv bitar och forma till tekakor och placera ut på två plåtar. Nagga tekakorna och låt jäsa cirka 30 minuter. Grädda på 225 grader i cirka 8-10 minuter.

5 kommentarer:

BRUNKULLANs TEA MAKER sa...

Tack för fina komplimanger! Kul att du gillar teerna./Sänk farten - njut en kopp gott ekologiskt te!Fia

chrille sa...

Bakade dessa på jobbet nu på morgonen, de blev supergoda!

Sofie sa...

Nu ska jag baka dessa. Tack för receptet :)

Helena mitt i smeten sa...

Jag bakade dessa idag och de blev underbart goda! Bästa baket på mycket länge! Tack för receptet :-)

Anonym sa...

Thanks to share those. It is kind of you.You offer a lot of useful suggest.Now I want to introduce our product.The shoes of our is generous fashion.
chaussure tn Comfortable shoes are discount too.
asics chaussure whizzer The best shoes with the lowest prices. discount puma chaussure Welcome to select.