Vissa recept vet man att man kommer baka igen och det här är ett sådant recept. Det är hämtat från tidningen Leilas country living. Det här är en riktigt smaskig dessert eller att servera som en lyxig kaka. Riktigt gott med härlig chokladsmak och valnötter som smaksättare. Klicken med grädde ovanpå är pricken över i:et. Jag har toppat mina med strösselhjärtan, det går lika bra med hallon eller blåbär.
12 cupcakes;
100 g valnötter
175 g maragrin
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
1 1/2 dl kakao
1/2 dl sirap
1 nypa salt
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka valnötterna grovt. Vispa margarin och socker krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Vispa ner ett ägg i taget och vänd sedan ner bakpulver blandat med vetemjölet. Rör till sist ner de grovt hackade valnötterna. Placera ut formar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Servera med lättvispad grädde.
12 cupcakes;
100 g valnötter
175 g maragrin
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
1 1/2 dl kakao
1/2 dl sirap
1 nypa salt
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka valnötterna grovt. Vispa margarin och socker krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Vispa ner ett ägg i taget och vänd sedan ner bakpulver blandat med vetemjölet. Rör till sist ner de grovt hackade valnötterna. Placera ut formar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Servera med lättvispad grädde.
1 kommentar:
Mmm, det här receptet låter hur smarrigt som helst.
Skicka en kommentar