lördag 5 juni 2010

Bröd för sommarlivet













Det här brödet är ett riktigt gott och rejält bröd som mättar bra. Jag brukar blanda innehållet, hasselnötter, valnötter, pumpafrön, solrosfrön och lite av det jag har hemma, jag gillar när det är lite av varje i brödet. Namnet på brödet passar perfekt för dagar som denna. Enkelt att baka och blir gott!

1 stort bröd;
1/2 paket jäst
2 tsk salt
1 msk honung
5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
2 msk raps- eller olivolja
2 dl grahamsmjöl
150 g hasselnötter eller 2 dl solrosfrön
10 - 10 1/2 dl vetemjöl
Frön till garnering

Smula jästen i en bunke, strö över salt och klicka i honungen. Rör ut jästen i lite av vattnet och tillsätt sedan all vätska. Blanda ner de övriga ingredienserna. Arbeta ihop och låt jäsa 1 - 1 1/2 timma i rumsvärme. Värm ugnen till 260 grader. Strö ut lite mjöl och fröna till garneringen på ett bakbord och tippa ut degen och forma till en limpa. Grädda först 10 minuter på 260 grader sänk sedan till 180 grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Låt sedan brödet svalna helt på ett galler.

6 kommentarer:

Sandra drömkaka sa...

Mmm, det här brödet lät jättegott, ska spara receptet :)

Sauna Toronto sa...

The post is very informative. It is a pleasure reading it. I have also bookmarked you for checking out new posts

security service milton sa...

Interforce International offers Security Guard Patrols, Security Guard Service, Unarmed Security Guards, Security Patrol Service and much more!

veterinarian Toronto,vet Toronto sa...

It is a pleasure going through your post. I have bookmarked you to check out new stuff from your side.

massage toronto sa...

A very well-written post. I read and liked the post and have also bookmarked you. All the best for future endeavors.

Pass4Sure sa...

I really enjoyed reading the posts on your blog. I would like to thank you for sharing this information.