tisdag 6 april 2010

Vitkladdkaka med granatäpple













Hej alla fina bloggläsare, vad kul att så många av hör av sig och vill läsa mer. Efter att ha avslutat utbildning, flyttat till ny ort och hunnit komma in på nya arbetsplatsen har jag nu tid över att kunna ta upp mitt bloggande. Hoppas ni vill fortsätta vara med. Påsken har firats hos föräldrarna i Töreboda, en lugn och skön helg med lite sol, god mat, någon löprunda och alldeles för mkt godis.

Receptet till den här makalöst goda efterrättskakan har jag fått av min kompis Sandra; Vill man ha extra mkt topping kan man öka satsen glasyr något. Kärnorna från granatäpplet är pricken över i:et!

Vit kladdkaka:
100 g smör
100 g vit choklad
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 lime, saft pressas
ev. rivet limeskal

Smält smör, rör i choklad, blanda i vaniljsocker, socker och ägg, sist vetemjöl och limesaft.
Grädda i 200 grader ca 15 min.

Glasyr och topping:
Blanda philadelfiaost, cirka en halv ask, med några matskedar florsocker, pressa i lite limesaft och bred över kakan. Toppa med kärnor ur ett granatäpple.

13 kommentarer:

ellinor sa...

Åh, är det verkligen sant?!!
VÄLKOMMEN TILLBAKA!

Ellinor

Fjällsnipan Sofia sa...

Ja välkommen tillbaka. Du har varit saknad som du säkert märkte.

Kakan du bakat såg mycket smarrig ut, den ska jag nog ta och testa nån dag.

/Sofia

Lovisa sa...

Gött Elin! Ska bli spännande att följa din blogg igen :)

/Lovisa

Nettan sa...

Å jippie vad kul att du är tillbaks!! Välkommen!!
Kakan ser supersmarrig ut..kanske kan passa som efterätt till helgens grillkväll!!
...finns ett litet recept hos mig just nu...om man vågar tipsa ett bakproffs;-)
Kram Nettan

Håkan och Anki sa...

Tänka sej, jag inhandlade i dag 3 styck granatäpplen utan att egentligen veta vad det skulle bli av dem... Nu vet jag i var ett av dom ska ta vägen, Tack!

sana sa...

jag alldrig prova med granatäpple förut...man kan tänka mig att prova för te fika *hehe*

Yasemin sa...

Ser jättegott ut. jag som älskar granatäpplen. Visst är den fina till dekoration. Välkommen tillbaks till bloggvärlden. :)

Elin sa...

ellinor: Ja det är sant! Tack!
Fjällsnipan Sofia: Tack! Ja kakan är riktigt god!
Lovisa: Kul att du vill vara med och läsa!
Nettan: Tack! Jag ska kolla in ditt recept, klart du vågar tipsa alltid kul med nya ideer.
Håkan och Anki: Vad roligt att jag kunde bidra med ett recept till ett av dina granatäpplen. Det är också gott att bara ha kärnorna i en sallad till maten.
sana:Jag hade inte heller provat granatäpple innan jag åt denna kaka. Men det är riktigt gott! Jag tror att det är konsistensen som gör mycket.
Yasemin: Tack! Ja de lyser upp med sin härligt röda färg.

Kram Elin

Sauna Toronto sa...

The post is very informative. It is a pleasure reading it. I have also bookmarked you for checking out new posts

security service milton sa...

Interforce International offers Security Guard Patrols, Security Guard Service, Unarmed Security Guards, Security Patrol Service and much more!

massage toronto sa...

A very well-written post. I read and liked the post and have also bookmarked you. All the best for future endeavors.

Nike sa...

Wet, sloppy ground require rubber boots or snake boots (if you hunt in the south). true religion jeans These are the tallest boots you'll find. Be sure your ankles fit snugly, so the boots won't pull off in the mud; and you'll want side cinches or buckles at the top to eliminate a noisy, sloppy fit when you walk--and to help seal out moisture. A removable foot bed is a plus, babyliss pro hair dryer as rubber boots become damp and don't dry out easily overnight unless you use boot dryers. Be sure to check the outer sole for cleats or lugs--a necessity for good traction in the mud. Rubber boots are not comfortable if you're going to be doing extensive walking on uneven ground , Suzuki Fairings as they lack adequate support and cushioning needed for longer treks.

Custom essay writing service sa...

I love to cook. According to me cooking and serving is the great art can one own. A nice post you have shared here with us.