fredag 9 april 2010

Bröd med valnötter, aprikoser och russin


Detta är ett recept ur en av Anna och Fanny Bergenströms kokböcker, hit återvänder jag ofta eftersom brödrecepten kan bakas om och om igen utan att man tröttnar. Härom dagen kom jag på att på biblioteket kan man ju faktiskt även låna kokböcker, det är en guldgruva där det mycket spännande att upptäcka. Eftersom vi är grannar biblioteket och jag, kanske det blir av att jag nu kommer iväg dit någon gång då och då.
Ett mycket gott bröd. Smidigt att bara röra ihop och sedan grädda medan du hittar på något annat. Ser ytan ut att bli bränd kan du lägga över lite aluminiumfolie.


1 limpa;
3 dl grahamsmjöl
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 strukna tsk bikarbonat
2 dl russin
10 torkade aprikoser
150 g valnötter
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Smörj en avlång brödform (1,5 L) eller lägg i ett bakplåtspapper. Hacka aprikoserna tillsammans med lite mjöl (så blir det mindre kladdigt). Mät upp mjölsorterna och rör ner salt och bikarbonat. Tillsätt russin, aprikoser och hela valnötter. Rör sist i filmjölk, sirap och blanda ihop till en kladdig deg. Häll den i formen. Grädda på 160 grader i ca 1 timma och 35 minuter. Låt brödet svalna något och tippa sedan ur det i formen och linda in i en grov handduk och låt det kallna så.

9 kommentarer:

Vera sa...

Hej. Hitta din blogg & undrar om du har nått förslag till en ställning för ca 80 cupcakes?? Vi ska gifta oss & ska ha muffins istället för tårta men vill ha dem som en tårta....

flickan & kakorna sa...

Bibliotek har fantastiska kokboksskatter! Så slipper man lägga ut massor av pengar och få plats till alla kokböcker man egentligen skulle vilja ha :)

Min plats i solen sa...

Hej!

Hittade hit till din fina blogg via en länk. :) Vad mycket fint du bjuder på här. Jag kommer definitivt att återvända. :)

Ha en bra dag!
Kram Lotta

Elin sa...

Vera: Mitt tips är att höra dig för på något konditori, de brukar ha stora tårtställningar kanske har de någon som också kan fungera för muffins. Annars vet jag inte vart du kan vända dig.
Min plats i solen: Kul att du har hittat hit och att du vill återvända!

Kram Elin

Sauna Toronto sa...

The post is very informative. It is a pleasure reading it. I have also bookmarked you for checking out new posts

security service milton sa...

Interforce International offers Security Guard Patrols, Security Guard Service, Unarmed Security Guards, Security Patrol Service and much more!

veterinarian Toronto,vet Toronto sa...

It is a pleasure going through your post. I have bookmarked you to check out new stuff from your side.

massage toronto sa...

A very well-written post. I read and liked the post and have also bookmarked you. All the best for future endeavors.

Emilia E sa...

Kan man göra dessa som frallor, hur länge skulle du ha dem i ugnen då? eller skulle d göra på något annat sätt?