onsdag 21 april 2010

God sirapslimpa







Ibland när man har ätit mycket grovt bröd är det gott att variera med ett mjukt och lite sötare bröd som denna sirapslimpa. Allra godast är det när den är nybakad och smöret smälter på mackan. Självklart ska det då vara mjölk till. Ruccola är så gott att ha som tillbehör till pålägget, inte så stora bald men de ger mycket smak.

1 stor sirapslimpa;
50 g rumsvarmt smör
3 dl 3% standard mjölk
1 paket jäst
3 dl durum vetemjöl
6 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk salt

Rör ut jästen med det mjuka smöret, tillsätt mjölk, salt och sirap. Blanda ner durumvetemjölet och tillsätt sedan vetemjölet i omgångar och arbeta ihop en smidig deg. Låt jäsa cirka 1 timme. Knåda degen och jäs i ytterligare 30 minuter. Forma en stor limpa och skär några sneda snitt över limpan. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs 20 minuter. Grädda 30-40 minuter i ugnen på 200 grader.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Sirapslimpa är ju sååå gott... måste prova ditt recept inom kort :)

Sandra drömkaka sa...

Åh sirapslimpa får mej att tänka på min farmor, hon bakade världens godaste sirapslimpa då jag var liten..
Ska spara ditt recept och prova baka det snart :)

Emma sa...

Åhh så trevligt att du är tillbaka :) Har bakat flera av dina brödrecept, dina havrebaguetter är en favorit hemma...

Ha en bra dag!

Fru Purjo sa...

Sirapslimpa är väääldigt mycket barndom för mig. Sirapslimpa åt jag med marmelad och så doppade jag smörgåsen i mjölkchokladen :-)

Sauna Toronto sa...

The post is very informative. It is a pleasure reading it. I have also bookmarked you for checking out new posts

security service milton sa...

Interforce International offers Security Guard Patrols, Security Guard Service, Unarmed Security Guards, Security Patrol Service and much more!

veterinarian Toronto,vet Toronto sa...

It is a pleasure going through your post. I have bookmarked you to check out new stuff from your side.

massage toronto sa...

A very well-written post. I read and liked the post and have also bookmarked you. All the best for future endeavors.